RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA ME’MORIY DIZAYN EVOLYUTSIYASI - Raximov Otabek Davlatovich, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada raqamli texnologiyalar asosida me’moriy dizayn evolyutsiyasi tahlil qilinadi. Zamonaviy me’morlik jarayonlarida CAD dasturlari, parametrik modellashtirish, axborot modellashtirish (BIM) va virtual hamda kengaytirilgan reallik texnologiyalarining roli o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalar dizayn jarayonini tezlashtiradi, murakkab shakllarni yaratish imkonini beradi va inson markazli, ekologik va iqtisodiy jihatdan barqaror loyihalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.