ZAMONAVIY SHAHARSOZLIKDA ARXITEKTURA DIZAYNINING IJTIMOIY AHAMIYATI - Raximov Otabek Davlatovich, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada zamonaviy shaharsozlikda arxitektura dizaynining ijtimoiy ahamiyati tahlil qilinadi. Shahar muhitining inson hayoti, ijtimoiy muloqot, madaniy qadriyatlar va jamiyat farovonligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Me’moriy dizaynning shaharsozlik jarayonlaridagi roli, jamoat makonlarini inson markazida shakllantirish va ijtimoiy inklyuzivlikni ta’minlash kabi masalalar yoritiladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy arxitektura dizayni shahar hayotining sifatini oshirish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim vosita ekanligini asoslaydi.