XOTIN-QIZLAR UCHUN KUCH VA MOSLASHUVCHANLIK MASHQLARI METODIKASI - Buronova Sidiqa Tuxtayevna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada xotin-qizlar uchun kuch va moslashuvchanlik mashqlarining metodik asoslari o‘rganiladi. Maqolada mashqlar tanlovi, ularning intensivligi, davomiyligi va takroriyligi, shuningdek, individual va guruh mashg‘ulotlarida metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Kuch va moslashuvchanlik mashqlari mushak faoliyatini yaxshilash, bo‘g‘imlar va tana harakat diapazonini oshirish, stressni kamaytirish va umumiy sog‘liqni yaxshilashga yordam berishi ko‘rsatib o‘tiladi.