TASVIRIY SAN’ATNI O‘QITISHDA LOYIHA ASOSIDA TA’LIM TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI - Abdullayeva Fotima Safar qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada tasviriy san’atni o‘qitishda loyiha asosida ta’lim texnologiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda loyiha yondashuvi orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va mustaqil izlanish ko‘nikmalari rivojlantirilishi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, loyiha asosida ta’lim fanlararo integratsiyani ta’minlash, darslarni interfaol va qiziqarli qilish imkoniyatini yaratishi yoritiladi. Maqola natijalari tasviriy san’at darslarida loyiha texnologiyasini samarali qo‘llash bo‘yicha ilmiy-metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.