6-SINF O‘QUVCHILARIDA TABIATSHUNOSLIK FANLARI BO‘YICHA KREATIV LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL ETISH. - Davronova Yulduz Xolmirzo qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada 6-sinf o‘quvchilariga tabiatshunoslik fanlarini o‘qitishda kreativ laboratoriya mashg‘ulotlarini tashkil etishning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda laboratoriya mashg‘ulotlarining mazmuni, shakllari va ularni kreativ yondashuv asosida tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Kreativ laboratoriya mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarning kuzatuvchanligi, mustaqil fikrlashi, tajriba o‘tkazish malakalari hamda ilmiy dunyoqarashi rivojlanishi asoslab beriladi. Shuningdek, tabiatshunoslik fanlarida nazariy bilimlarni amaliy faoliyat bilan uyg‘unlashtirish, o‘quvchilarning fanlarga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ularning ijodiy salohiyatini yuzaga chiqarishda laboratoriya mashg‘ulotlarining samaradorligi ko‘rsatib beriladi.