MILLIY RANG VA NAQSHLARNI DIZAYN JARAYONIDA ZAMONAVIY INTERPRETATSIYA QILISH - Rajabova Nilufar Shuhratovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada milliy rang va naqshlarni zamonaviy dizayn jarayonida interpretatsiya qilish metodikalari tahlil qilinadi. Milliy ornamentlar, rang kombinatsiyalari va bezak elementlarini kreativ va innovatsion yondashuvlar yordamida libos, tekstil va boshqa dizayn mahsulotlariga qo‘llash usullari yoritib beriladi. Shuningdek, talabalarni milliy merosni zamonaviy kontekstda ifodalashga rag‘batlantirish va professional ko‘nikmalarini rivojlantirish pedagogik texnologiyalari ko‘rib chiqiladi.