DIABETIK DISLIPIDEMIYA VA YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARI XAVFINING BAHOSI - Barakayeva Nigina O’tkir qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqola diabetik dislipidemiya va yurak-qon tomir kasalliklari (YQTK) xavfi o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda diabetik bemorlarda lipid profili o‘zgarishlari, xususan LDL, HDL, triglitseridlar va total xolesterin darajalari, shuningdek, ular bilan bog‘liq kardiovaskulyar asoratlar riskini baholash tahlil qilinadi. Maqola natijalari glyukoza va lipid metabolizmini nazorat qilish orqali YQTK xavfini kamaytirish strategiyalarini aniqlash imkonini beradi.