TALABALARNING SAN’AT KOMPETENSIYASINI RAQAMLI PLATFORMALAR ORQALI BAHOLASH TIZIMLARI - Muratova Dilnavoz Jamshid qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Raqamli platformalar yordamida talabalarning san’at kompetensiyasini baholash tizimlari zamonaviy ta’lim jarayonida samarali vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Ushbu tizimlar o‘quvchilarning san’atga oid bilim, ko‘nikma va ijodiy salohiyatini aniqlash, tahlil qilish va rivojlantirish imkonini beradi. Raqamli baholash tizimlari interaktiv vazifalar, multimediya materiallari va loyihaviy ishlar orqali talabalarni faol ishtirok etishga undaydi hamda pedagoglarga individual yondashuvni tatbiq etish imkonini yaratadi. Maqolada talabalarning san’at kompetensiyasini raqamli platformalar orqali baholash tizimlari, ularning pedagogik samaradorligi va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, bunday tizimlar ta’lim jarayonini qiziqarli, interaktiv va samarali qiladi hamda o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantiradi.