STEM VA TASVIRIY SAN’ATNI INTEGRATSIYALASHGAN YONDASHUV ORQALI O‘QITISH METODIKASI - Muratova Dilnavoz Jamshid qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
STEM va tasviriy san’atni integratsiyalashgan yondashuv orqali o‘qitish metodikasi zamonaviy ta’lim jarayonida multidisipliner ko‘nikmalarni rivojlantirish va ijodiy fikrlashni shakllantirishda samarali vosita hisoblanadi. Ushbu yondashuv o‘quvchilarga ilmiy, texnologik, muhandislik va matematik bilimlarni san’iy va vizual jarayonlar bilan uyg‘unlashtirish imkonini beradi. Metodika yordamida o‘quvchilar murakkab muammolarni hal qilish, yangi g‘oyalarni yaratish va amaliy loyihalarni bajarish orqali o‘z bilimlarini kengaytiradilar. Maqolada STEM va tasviriy san’atni integratsiyalashgan o‘qitishning pedagogik asoslari, metodik yondashuvlari va o‘quvchilarda ijodiy tafakkur va multidisipliner ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, integratsiyalashgan yondashuv o‘quv jarayonini qiziqarli, interaktiv va samarali qiladi, bolalarni zamonaviy bilimlarni amaliy tarzda o‘zlashtirishga rag‘batlantiradi.