KASBIY FANLAR BILAN INTEGRATSIYADA CHET TILINI O‘QITISHNING METODIK IMKONIYATLARI - Xudoyarova Dildora Najmidinovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy fanlar bilan integratsiya asosida chet tilini o‘qitishning metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Integrativ yondashuvning nazariy asoslari hamda uning chet tili ta’limidagi ahamiyati yoritilib, kasbiyyo‘naltirilgan ta’lim orqali talabalarning lingvistik, kommunikativ va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlar talabalarning chet tilini amaliy vakasbiy faoliyat bilan bog‘lab o‘zlashtirishiga xizmat qilishi asoslab beriladi. Maqola natijalari kasbiy yo‘naltirilgan chet tili ta’limining samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.