XORIJIY OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TASVIRIY SAN’AT O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI VA ULARNI JORIY ETISH IMKONIYATLARI - Ergasheva Dilnoza Raximjonovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada xorijiy oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’atni o‘qitishning zamonaviy texnologiyalari tahlil qilinadi. Xususan, raqamlitexnologiyalar, interaktiv metodlar, loyiha va muammoli yondashuvlar orqali o‘quvchilarning ijodiy va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda ushbu texnologiyalarni O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalariga tatbiq etishning samarali yo‘llari va cheklovlari muhokama qilinadi. Natijalar xorijiy tajribani milliy sharoitga moslashtirish orqali san’at ta’limini modernizatsiyalash va o‘quvchilarning kreativ salohiyatini oshirish imkoniyatini ko‘rsatadi.