MAQOM VA SOFT POWER: MILLIY MADANIYATNI TARG‘IB ETISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Masharipova Elmira Muxammedsharipovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada maqom san’ati va soft power kontseptsiyasi orqali milliy madaniyatni global miqyosda targ‘ib etishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda maqom san’atining milliy identitetni ifodalashdagi roli, uning xalqaro auditoriyaga taqdim etilishi va soft power strategiyalari bilan uyg‘unlashtirilgan usullari yoritiladi. Shu bilan birga, madaniy diplomatiya, brending, xalqaro festival va raqamli platformalar orqali maqom san’atini targ‘ib qilish mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqola natijalari milliy musiqa merosini soft power vositasi sifatida global maydonga olib chiqish bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.