MADANIY BRENDING ORQALI MAQOM SAN’ATINING XALQARO IMIJINI SHAKLLANTIRISH - Masharipova Elmira Muxammedsharipovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada madaniy brending orqali maqom san’atining xalqaro imijini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda maqom san’atining tarixiy va madaniy ahamiyati, milliy identitetni ifodalashdagi roli hamda global auditoriyaga tanitishning samarali usullari yoritiladi. Shu bilan birga, madaniy brending strategiyalari, raqamli kommunikatsiya, xalqaro festival va almashinuv dasturlari orqali maqom san’atini global maydonda tanitishning amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqola natijalari milliy musiqa merosini zamonaviy madaniy brendga aylantirish va xalqaro imijini mustahkamlash bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.