MAHALLIY MUSIQIY AN’ANALARNI QO‘LLASH ORQALI MUSIQA O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Nabijonov Ravshanbek Obidjon o‘g‘li, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqola bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarini tayyorlashda mahalliy musiqiy an’analarni innovatsion pedagogik yondashuvlar yordamida integratsiyalashning ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda madaniy meros, pedagogik metodlar va interaktiv texnologiyalarning o‘quv jarayonida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, mahalliy musiqiy an’analarni innovatsion usullar orqali o‘rganish bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirishda qanday rol o‘ynashini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari, pedagogik jarayonda mahalliy musiqiy merosni innovatsion metodlar bilan uyg‘unlashtirish bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarining professional tayyorgarligini oshirishga xizmat qilishini tasdiqlaydi.