MUSIQA O‘QITUVCHILARI TAYYORLASHDA AXLOQIY VA BADIIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH - Nabijonov Ravshanbek Obidjon o‘g‘li, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqola bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida axloqiy va badiiy kompetensiyalarni shakllantirishning pedagogik asoslarinio‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda pedagogik yondashuvlar, madaniy qadriyatlar va badiiy didni rivojlantirish metodlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, interaktiv va innovatsion metodlarning ta’lim jarayonida axloqiy va badiiy kompetensiyalarni rivojlantirishga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarining kasbiy va shaxsiy rivojlanishini ta’minlashda axloqiy va badiiy kompetensiyalarni integratsiyalashning samaradorligini tasdiqlaydi.