Manzara chizish jarayonida o‘quvchilarni kreativ va estetik tafakkurni rivojlantirish metodlari - Amonova Durdona Aliek qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada manzara chizish jarayonida o‘quvchilarning kreativ va estetik tafakkurini rivojlantirish metodlari tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarning ijodiy salohiyati, vizual tafakkuri va estetik didini shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlarni o‘z ichiga oladi. Maqolada an’anaviy va innovatsion pedagogik usullar, interaktiv mashg‘ulotlar, didaktik o‘yinlar va individual yondashuv orqali o‘quvchilarning kreativ fikrlash qobiliyatini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, o‘quvchilarning manzara chizish jarayonida estetik qarashlarini mustahkamlash, rang, shakl va kompozitsiya uyg‘unligini anglash va ijodiy qarorlar qabul qilish imkoniyatlari tahlil qilingan.