SAN’AT MAKTABI O‘QUVCHILARINING DIDAKTIK MASHG‘ULOTLARDA MANZARA ISHLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Amonova Durdona Aliek qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada san’at maktabi o‘quvchilarining didaktik mashg‘ulotlarda manzara ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish metodikasi va pedagogik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarning vizual tafakkuri, ijodiy tafakkur va estetik didini rivojlantirishda samarali usullar va mashg‘ulotlar ko‘rib chiqilgan. Maqolada nazariy bilimlarni amaliy mashg‘ulotlar bilan uyg‘unlashtirish, interaktiv texnologiyalar va o‘yin metodlarining samaradorligi ta’kidlangan. Shu bilan birga, o‘quvchilarda manzara ishlashga motivatsiyani oshirish va individual yondashuvning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.