TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA MILLIY OBRAZLAR VA MOTIVLARNI IJODIY UYG‘UNLASHTIRISH - Oripova Malika Abdutolib qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy obrazlar va motivlarni ijodiy uyg‘unlashtirishning pedagogik nazariyasi va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida milliy motivlar, ranglar palitrasi, xalq bezaklari va badiiy elementlarni o‘quv jarayoniga samarali integratsiya qilish usullari o‘rganildi. Maqola o‘quvchilarda estetik did, ijodiy fikrlash va milliy madaniyatga hurmatni shakllantirishga qaratilgan pedagogik strategiyalarni aniqlashga qaratilgan.