TURLI MATERIALLAR ASOSIDA HAYKALTAROSHLIK DARSLARINI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Qurbonova Sitora Yunus qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada turli materiallar asosida haykaltaroshlik darslarini tashkil etishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda loy, gips, yog‘och kabi an’anaviy va polimer, plastmassa kabi zamonaviy materiallar yordamida mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning usullari, o‘quvchilarning texnik va badiiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, pedagogik yondashuvlar va metodik tavsiyalar orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkuri, mustaqil ishlash qobiliyati va amaliy ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.