HAYKALTAROSHLIK MASHG‘ULOTLARIDA AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY MATERIALLARDAN FOYDALANISH USULLARI - Qurbonova Sitora Yunus qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada haykaltaroshlik mashg‘ulotlarida an’anaviy va zamonaviy materiallardan foydalanish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda loy, gips, yog‘och kabi an’anaviy materiallar bilan birga polimer, plastmassa, ekologik qayta ishlanadigan materiallar va boshqa zamonaviy materiallar bilan ishlashning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Ushbu materiallar yordamida o‘quvchilarning texnik va badiiy ko‘nikmalari, ijodiy tafakkuri va mustaqil ishlash qobiliyati rivojlantiriladi. Shuningdek, mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning metodik tavsiyalari keltirilgan.