“SHAHAR LANDSHAFT DIZAYNIDA EKOLOGIK BARQARORLIKNI TA’MINLASH UCHUN RELIF VA O‘SIMLIK ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH” - Eshmamatov Xushnudbek Obidjonovich, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqola shahar landshaft dizaynida ekologik barqarorlikni ta’minlash maqsadida relif va o‘simlik elementlaridan foydalanish usullarini o‘rganadi. Tadqiqotda tabiiy tepaliklar, vodiylar, sun’iy balandliklar va turli o‘simlik turlari shahar makonlarining estetik, ekologik va rekreatsion jihatlarini yaxshilashda qanday rol o‘ynashi tahlil qilinadi. Mahalliy va xorijiy tajribalar asosida relif va o‘simlik elementlaridan foydalanishning funksional va vizual jihatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola shahar landshaftini ekologik barqaror, estetik va funktsional jihatdan rivojlantirishga qaratilgan.