“SHAHAR LANDSHAFT DIZAYNIDA SUV HAVZALARI VA RELIF SHAKLLARIDAN FOYDALANISH USULLARI: EKOLOGIK VA ESTETIK YONDASHUVLAR” - Eshmamatov Xushnudbek Obidjonovich, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqola shahar landshaft dizaynida suv havzalari va relif shakllaridan foydalanishning samarali usullarini o‘rganadi. Tadqiqotda tabiiy relif, sun’iy tepaliklar va suv havzalari makonning ekologik barqarorligi, rekreatsion zonalari va estetik ko‘rinishini oshirishda qanday rol o‘ynashi tahlil qilinadi. Mahalliy va xorijiy tajribalar asosida suv havzalari va relif shakllaridan foydalanishning funksional va vizual jihatlari taqdim etiladi. Maqola shahar landshaftini ekologik, estetik va funktsional jihatdan rivojlantirish uchun samarali usullarni aniqlashga qaratilgan.