“PAVEL BENKOV IJODI YORDAMIDA MAKTAB O‘QUVCHILARIDA IJODIY TAFAKKUR VA BADIIY ESTETIK DIDNI RIVOJLANTIRISH” - Rustamova Farangiz Asqarbek qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqola Pavel Benkovning ijodiy merosidan foydalanish orqali maktab o‘quvchilarida ijodiy tafakkur va badiiy estetik didni shakllantirishning pedagogik usullarini tahlil qiladi. Tadqiqotda tarixiy janrdagi san’at asarlarini darslarda qo‘llash, ijodiy mashg‘ulotlarda metodik yondashuvlar va o‘quvchilarning vizual tafakkurini rivojlantirish yo‘llari muhokama qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, Benkov asarlari o‘quvchilarda tarixiy tafakkur va badiiy tafakkur o‘rtasidagi bog‘liqlikni mustahkamlashda samarali vosita sifatida xizmat qiladi.