“PAVEL BENKOV IJODI VA TARIXIY MANZARALAR YORDAMIDA MAKTAB O‘QUVCHILARIDA IJODIY TAFAKKUR VA BADIIY ESTETIK DIDNI RIVOJLANTIRISH” - Rustamova Farangiz Asqarbek qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqola maktab o‘quvchilarining ijodiy tafakkurini tarixiy manzaralar va Pavel Benkov ijodi yordamida shakllantirishning pedagogik jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda tarixiy janrdagi san’at asarlarini darslarda qo‘llash, o‘quvchilarning vizual tafakkurini va badiiy estetik didini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Maqola shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, ijodiy qarorlar qabul qilish va badiiy tafakkur orqali tarixiy voqealarni anglash qobiliyatini oshirish bo‘yicha pedagogik tavsiyalarni taqdim etadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Benkov ijodi pedagogik jarayonda ijodiy va tarixiy bilimlarni uyg‘unlashtirgan samarali vosita hisoblanadi.