TARIXIY SAN’AT ASARLARI YORDAMIDA MAKTAB O‘QUVCHILARINING IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Dagarova Shodiya Hayotjon qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqola maktab o‘quvchilarining ijodiy tafakkurini tarixiy san’at asarlari orqali shakllantirishning pedagogik asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda tarixiy janrdagi san’at asarlari bilan ishlashning metodik usullari, ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishdagi roli va pedagogik tavsiyalar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, san’at asarlari o‘quvchilarda tasavvur, ijodiy fikrlash va tanqidiy tafakkur qobiliyatlarini samarali rivojlantirishga yordam beradi. Maqola natijalari maktab pedagoglari uchun ijodiy va metodik faoliyatda amaliy ahamiyatga ega.