GLOBAL OZIQ-OVQAT INQIROZI SHAROITIDA QISHLOQ XO’JALIGI ISHLAB CHIQARISHINING BARQAROR RIVOJLANISH MUAMMOLARI: TAHLIL VA XALQARO TAJRIBA - Abrayeva , Madina (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada jahon oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda qishloq xo’jaligi ishlab chiqarishining barqaror rivojlanishi masalalari tahlil etilgan. Muallif tomonidan rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar — AQSh, Germaniya, Braziliya va Iordaniya misolida qishloq xo’jaligida innovatsion texnologiyalarni joriy etish, suv va yer resurslaridan samarali foydalanish hamda raqamlashtirish jarayonlarining samaradorligi ko’rsatib berilgan. Shu bilan birga, O’zbekistonda qishloq xo’jaligini barqaror rivojlantirishning muhim yo’nalishlari — suv tejovchi texnologiyalarni qo’llash, fitomeliorativ tadbirlardan foydalanish, ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga tatbiq etish va fermer xo’jaliklarini innovatsion qo’llab-quvvatlash masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda milliy qishloq xo’jaligi siyosatini takomillashtirish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflarni o’z ichiga oladi.