O‘SIMTA MIKROMUHITI VA OSHQOZON RAKI PROGRESSIYASI O‘RTASIDAGI O‘ZARO TA’SIR - Tojiddinov Otaxon Аbdullayevich,; Madaliev Аxror Аliyevich,; Kuryozova Gulasal Komuljonovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqola oshqozon rakining rivojlanishida o‘simta mikromuhitining ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. O‘sma hujayralari va ularni o‘rab turgan biologik muhit o‘rtasidagi murakkab o‘zaro ta’sir kasallikning paydo bo‘lishi, progressiyasi va davolashga javobini belgilaydi. Tadqiqotda yallig‘lanish jarayonlari, immun supressiya, stromal hujayralarning faollashuvi, angiogenez va metabolik moslashuv mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, mikromuhitning klinik ahamiyati va uni terapevtik nishon sifatida qo‘llash imkoniyatlari muhokama qilingan.