TARBIYACHINING KASBIY KOMPETENTLIGINING SHAKLLANISHI - Mamatkarimova Dilnoza Ravshan qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagog-tarbiyachining kasbiy kompetentligi tushunchasining mazmuni, asosiy tarkibiy qismlari va shakllanish yo‘llari tahsil qilinadi. Pedagogning kompetentligi nafaqat fan va metodikani bilishni, balki kommunikativ, psixologik, refleksiv va boshqa ko‘nikmalarni egallashni o‘z ichiga olgan murakkabilik hodisasi sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada shaxsning uzluksiz o‘zini o‘zi rivojlantirishi, shu jumladan o‘zini o‘zi tahlil qilish va o‘zini o‘zi baholash kabi jarayonlarning ahamiyati ta’kidlangan..