MASHINASOZLIKDA TOKARLIK ISHLARI TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Mamatxonova Ma’mura Baxtiyorjon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mashinasozlik sohasida tokarlik ishlari texnologiyasini takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Tokarlik jarayonida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, mahsulot sifatini yaxshilash hamda aniqlik darajasini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy CNC tokarlik dastgohlaridan foydalanish, kesish rejimlarini optimallashtirish, yangi turdagi kesuvchi asboblarni qo‘llash va avtomatlashtirish texnologiyalarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tokarlik ishlov berishda yuzaga keladigan nuqsonlarni kamaytirish va resurs tejamkor texnologiyalarni joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.