TURLI TASHKILOTLARDA MOLIYAVIY MENEJMENT XIZMATLARINI TASHKIL ETISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shukurova Xayriniso Zokir qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola turli tashkilotlarda moliyaviy menejment xizmatlarini tashkil etishning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Moliyaviy menejment tashkilot faoliyatining samaradorligini oshirish, resurslarni optimal taqsimlash va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada turli turdagi tashkilotlarda moliyaviy menejment xizmatlarining struktura va funktsional xususiyatlari tahlil qilinadi, shuningdek, xizmatlarni samarali tashkil etish va boshqarishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqot natijalari turli tashkilot shakllarida moliyaviy menejmentning farqlari va o‘ziga xosligini aniqlashga yordam beradi hamda tashkilot rahbarlari va moliya mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.