“Toshkent maktabi ustalari, uslubiy an’analari va texnik yondashuvlari” - Xaytmetov Dilshodjon Turayevich; Ibragimova Zarina Yoqubjonovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu ilmiy-ma’rifiy maqola Toshkent naqqoshlik maktabining shakllanishi, uslubiy xususiyatlari, kompozitsion yechimlari, ustalar an’analari va texnik yondashuvlarini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqotda maktabning tarixiy ildizlari, uning o‘ziga xos ligini belgilovchi estetik mezonlar, shuningdek zamonaviy naqqoshlik jarayonidagi transformatsiya holatlari yoritilgan. Maqola amaliy san’at mutaxassislari, talabalar va tadqiqotchilar uchun nazariy hamda amaliy jihatdan foydali bo‘lgan ilmiy material sifatida xizmat qiladi.