MILLIY OʻYINLAR MAVZUSIDA KOMPAZITSIYA YARATISH MAVZUGA OID ASARLAR TAHLILI - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy o‘yinlar mavzusida kompozitsiya yaratishning mazmuni, maqsadi hamda san’at asarlarida ularning badiiy ifodasi tahlil qilinadi. Unda o‘zbek xalqining boy madaniy merosi va milliy qadriyatlarini aks ettiruvchi asarlar misolida ijodiy tafakkur, badiiy obraz yaratish usullari hamda kompozitsion yechimlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, milliy o‘yinlarning tasviriy san’atdagi o‘rni, yosh avlodda estetik did va vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirishdagi roli ham ochib beriladi.