Zamonaviy libos dizaynida badiiy kompozitsiyani shakllantirish va kreativ tafakkur rivojlantirish - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy libos dizaynida badiiy kompozitsiyani shakllantirish va talabalar hamda dizaynerlarning kreativ tafakkurini rivojlantirish metodik asoslari tahlil qilinadi. Libos dizayni nafaqat kiyim vazifasini bajaradi, balki estetik, madaniy va badiiy ifoda vositasi sifatida ham xizmat qiladi. Zamonaviy dizayn jarayonida rang, shakl, tekstura va material bilan ijodiy ishlash, shuningdek, eksperiment va innovatsion yondashuvlar asosiy rol o‘ynaydi. Maqolada badiiy kompozitsiyani yaratishning nazariy va amaliy jihatlari, kreativ tafakkur va ijodiy qarorlarni rivojlantirish metodikasi, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va innovatsion texnikalardan foydalanish ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari talabalar va dizaynerlarga libos loyihalashtirish jarayonida badiiy tafakkur va kreativ qarashlarni mustahkamlashga yordam beradi.