TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA ESTETIK VA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING MODERN USULLARI - Sayfiyeva Ozoda Madamin qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning estetik va kreativ fikrlashini rivojlantirishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv darslar, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar va raqamli vositalar orqali o‘quvchilarning vizual tafakkuri, badiiy idroki va san’atga qiziqishi oshirishning samarali yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va kreativ ta’lim muhiti estetik fikrlashni rivojlantirishdagi ahamiyati ta’kidlanadi.