BADIIY GIMNASTIKANING SERQIRRA XUSUSIYATLARI VA TAYYORLOV JARAYONIDA QO‘LLANILADIGAN VOSITALAR - Yusupova , Gulinigor (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada badiiy gimnastikaning serqirra sport turi sifatida o‘ziga xos jihatlari, mashq elementlari va buyumlar bilan ishlashning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, gimnastikachilarning jismoniy, texnik, psixologik, taktik va nazariy tayyorgarligi bosqichma-bosqich tahlil qilinib, xoreografik hamda musiqiy tayyorgarlikning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada badiiy gimnastikaning zamonaviy sport tizimidagi o‘rni hamda yuqori natijalarga erishishda iqtidor, fidoyilik va mehnatsevarlikning o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan.