Milliy bezak va zamonaviy dekor elementlarini uyg‘unlashtirish orqali interyer dizaynini rivojlantirish - Raxmonova E’zoza Zoir qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini milliy bezak elementlari va zamonaviy dekor vositalari orqali loyihalashning pedagogik va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada rang, shakl, tekstura, yorug‘lik va makon kompozitsiyasini uyg‘unlashtirish orqali foydalanuvchi uchun estetik va funksional jihatdan boy interyer yaratish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarda kreativ fikrlash, estetik idrok va amaliy dizayn ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali yondashuvlari ta’kidlanadi.