SEMIZLIK: ZAMONAVIY JAMIYATNING DOLZARB MUAMMOSI. - Meliqulov, Javlon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Mazkur maqolada semizlik tushunchasi, uning sabablari, ijtimoiy-iqtisodiy va sog‘liq uchun salbiy oqibatlari, oldini olish va davolash usullari keng yoritilgan. Tadqiqotlar asosida semizlikning global va milliy ko‘lamdagi ahamiyati, u bilan kurashish strategiyalari tahlil qilingan. Shu bilan birga, O‘zbekistonda semizlik holati va unga qarshi chora-tadbirlar ham ko‘rib chiqilgan.