“Maktablarda darsdan tashqari to‘garak mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarni zamonaviy innovatsion bilimlarga o‘rgatish” - Djabbarova Nargiza Bakitovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktablarda darsdan tashqari to‘garak mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarni zamonaviy innovatsion bilimlarga o‘rgatishning ahamiyati va samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda interaktiv pedagogik metodlar, loyihaviy ishlash va raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy va intellektual salohiyatini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rag‘batlantirish va ularni innovatsion faoliyatga jalb qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.