O‘quvchilarning tasviriy madaniyatini rivojlantirishda manzara ishlashning roli - Aslonov Furqat Botirovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning tasviriy madaniyatini rivojlantirishda manzara janrining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Manzara ishlash jarayonida o‘quvchilarning tabiatni badiiy idrok etish, estetik his-tuyg‘ularini ifoda etish hamda ijodiy tafakkurini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarda tasviriy san’at kompetensiyalarini shakllantirishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, xususan, interfaol va innovatsion metodlarning samarasi asoslab berilgan.