TALABA MA’NAVIY QIYOFASI: KITOBXONLIKDAN SPORTGACHA BO‘LGAN FAOLIYAT MEZONLARI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada talabaning ma’naviy-ma’rifiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy faoliyat mezonlari tizimli tahlil qilingan. Jumladan, kitobxonlik madaniyati, “5 muhim tashabbus” doirasidagi ishtirok, darslarga qatnashish, ichki tartib va odob-axloq kodeksiga rioya qilish, ko‘rik-tanlov va sport musobaqalaridagi faollik, volontyorlik va jamoatchilik ishlari, teatr, muzey va tarixiy joylarga tashriflar, shuningdek, sog‘lom turmush tarziga amal qilish kabi mezonlar bo‘yicha talaba faolligi yoritilgan. Maqolada talabani har tomonlama yetuk, mas’uliyatli va intiluvchan shaxs sifatida shakllantirishda ushbu mezonlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi.