5–7-SINF TALABALARI UCHUN VIZUAL KOMPOZITSIYA MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari uchun vizual kompozitsiya mashg‘ulotlarini tashkil etishning metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarda vizual fikrlashni rivojlantirish, kompozitsiya elementlarini amaliy mashg‘ulotlar orqali uyg‘unlashtirish va ijodiy qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar keltiriladi. Shuningdek, interaktiv va innovatsion metodlar yordamida darslarni samarali tashkil etish, o‘quvchilarning estetik didini oshirish va san’at asarini yaratish jarayonini boyitishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.