BOSHLANG'ICH SINFLARDA KO'PAYTIRISH TUSHUNCHASINI JORIY ETISHNING DIDAKTIK ASOSLARI - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
​Ushbu maqolada boshlang'ich sinflarda ko'paytirish tushunchasini o'rgatishning didaktik tamoyillari, o'quvchilarga takroriy qo'shishdan ko'paytirishga silliq o'tishni ta'minlashning samarali usullari tahlil qilinadi. Darsliklarda keltirilgan topshiriqlar, ko'rgazmali qurollar va o'yin texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Maqolada ko'paytirishni o'zlashtirishda uchraydigan asosiy qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo'llari, shuningdek, amaliy mashg'ulotlarning o'quvchilarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirishdagi o'rni ko'rsatib o'tilgan.