BARMOQ UCHIDAGI LINIYALAR VA ULARNING OTA-BOLALIKNI ANIQLASHDAGI STATISTIK TAHLILI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada barmoq uchidagi papillyar liniyalar (dermatoglifik chiziqlar)ning genetik uzviyligi, ularning ota-bola o‘rtasidagi irsiy o‘xshashlik darajasi va statistik tahlil asosida otalikni aniqlashdagi ilmiy asoslari yoritiladi. Tadqiqotda TRC (Total Ridge Count), ATD burchagi, delta indekslari kabi ko‘rsatkichlar asosida ota va bola o‘xshashlik ehtimolini aniqlash metodlari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, dermatoglifikaning zamonaviy sud-tibbiy ekspertizadagi ahamiyati, biometrik va statistik yondashuvlar integratsiyasi ko‘rib chiqiladi.