O‘ZBEKISTON TARIXIDA IQTISODIY VA MADANIY INQILOBLAR - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston tarixida sodir bo‘lgan iqtisodiy va madaniy inqiloblarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada turli davrlarda iqtisodiy tizimlar, ishlab chiqarish usullari, savdo va sanoatning rivojlanishi, shuningdek, madaniy hayot, san’at, ilm-fan va adabiyot sohalaridagi yangilanishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada ushbu inqiloblarning mintaqa xalqlarining siyosiy, ijtimoiy va madaniy rivojlanishiga ta’siri, zamonaviy rivojlanishdagi ahamiyati ham yoritilgan.