JAHON URUSHLARINING MARKAZIY OSIYOGA TA’SIRI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola I va II jahon urushlarining Markaziy Osiyo, jumladan O‘zbekiston hududiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada urushlar davrida iqtisodiy, siyosiy, ijtimoiy va madaniy jarayonlardagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada harbiy harakatlar, aholi hayotiga ta’siri, mintaqaviy siyosiy tuzilmalar va iqtisodiy rivojlanish jarayonlari o‘rganilgan. Urushlarning Markaziy Osiyodagi hududiy va madaniy oqibatlari, shuningdek, zamonaviy rivojlanishga ta’siri ham yoritilgan.