TURKMANISTON – XORAZM – QORAQALPOG‘ISTON – QOZOG‘ISTON YO‘NALISHIDA TURISTIK YO‘LAK - Muhsina Joʻraboyeva (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Markaziy Osiyoning turizm salohiyatini oshirish maqsadida ishlab chiqilgan yangi transchegaraviy yo‘nalish — “Turkmaniston – Xorazm – Qoraqalpog‘iston – Qozog‘iston” turistik yo‘lagining iqtisodiy, madaniy va ekologik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, mazkur loyiha doirasida turizm infratuzilmasini rivojlantirish, transport-logistika tizimini yaxshilash, hududlararo hamkorlikni kengaytirish, tarixiy va madaniy meros obyektlarini saqlab qolish, ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalari tahlil qilinadi.