TABIAT FANLARI DARSLARIDA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISH: TAJRIBA-TADQIQOT ASOSIDA YONDASHUV - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarini boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslariga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish yo‘llari yoritilgan. Tajriba-tadqiqot asosida olib borilgan kuzatuvlar shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellekt vositalari yordamida tashkil etilgan interfaol, vizual va shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarda tabiiy fanlarga nisbatan ijobiy munosabat, mustaqil izlanish va ijodiy tafakkurni rivojlantiradi. Maqolada motivatsiya nazariyalari, sun’iy intellektning ta’limdagi o‘rni hamda o‘qituvchilarning pedagogik tajribalariga asoslangan metodik tavsiyalar tahlil etilgan.