QURUQLIK VA DENGIZ KASHFIYOTLARI: GEOGRAFIK BILIMLARNING RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat ugli (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola quruqlik va dengiz kashfiyotlarining tarixiy rivojlanishi va geografik bilimlarga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy davrdan boshlab kashfiyotlar jarayoni, dengiz va okeanlar orqali savdo va madaniy aloqalarning rivojlanishi, shuningdek, geografik tafakkur va xaritalash fanining shakllanishi tahlil qilinadi. Maqolada kashfiyotlarning iqtisodiy, siyosiy va ilmiy rivojlanishga ko‘rsatgan ta’siri yoritiladi.