BOLALAR HUQUQLARI VA ULARNI HIMOYA QILISH TIZIMI: SUD VA IJTIMOIY XIZMATLAR ROLI - Iskandarova Kamolatxon Xakimxon qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar huquqlari va ularni himoya qilish tizimi, shuningdek sud va ijtimoiy xizmatlarning bu jarayondagi roli tahlil qilinadi. Maqolada bolalar huquqlari tushunchasi, asosiy printsiplari va xalqaro hamda milliy normativ-huquqiy hujjatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sud organlari va ijtimoiy xizmatlar bolalarni himoya qilishdagi funksiyalari, mavjud muammolar va takliflar tahlil qilinadi.