HUDUDIY KLASTERLARNI RIVOJLANTIRISH ORQALI ICHKI VA TASHQI INVESTITSIYALARNI JALB QILISH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hududiy klasterlarni rivojlantirish orqali ichki va tashqi investitsiyalarni jalb qilishning strategik mexanizmlari yoritilgan. Hududiy klasterlar ichki resurslarni birlashtirish, innovatsion loyihalarni amalga oshirish va ishlab chiqarish zanjirini samarali boshqarish orqali investorlar e’tiborini jalb qiladi. Maqolada davlat va xususiy sektor hamkorligi, investitsiya muhitini yaratish, infratuzilma va marketing strategiyalarini rivojlantirish hamda ijtimoiy-iqtisodiy samaradorlikni oshirish usullari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, klasterlarning eksport salohiyatini oshirish, mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo‘llab-quvvatlash va hududiy iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashdagi roli ko‘rib chiqilgan.